Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2006 00:01 - Роналдиньо учил в девическо школо
Автор: gotika Категория: Спорт   
Прочетен: 3520 Коментари: 6 Гласове:
0



Халфът стриже съотборници и епилира приятелите си

 

За футболните умения на Роналдиньо е казано много. Изразени в цифри, те възлизат на 29 млн. долара печалба за миналата 2005 г. Зад фасадата на най-добрия футболист Роналдиньо е обикновен човек както всички останали. Луд е по самбата, рита топка с кучета, играе с часове на плейстейшън, а жилището му в Барселона е като аврамов дом. Вратата е отворена за всички - приятели, фенове, бивши и настоящи треньори. И всеки от тях има по една история за звездата. Ето някои от тях, споделени за бразилското списание "Истой женти".


1. Татко


"За последен път видях сина си по време на зимната пауза. Той живее с майка си Джанаина в Бара Толука. Погрижил съм се да не им липсва нищо. Когато го чух за пръв път по телефона, изпитах невероятна емоция, беше по-хубаво дори от ритането на топката. Следя постоянно какво прави синът ми и как расте дори и сега по време на световното. Имам уебкамера в стаята си, когато не тренирам, стоя пред компютъра и го гледам. Най-важното е, че е жив и здрав. Майка ми каза, че Жоао има коса като моята и няма търпение да го види с топката в крака", споделя просълзеният Роналдиньо.


2. Зевзекът


"Роналдиньо е голям майтапчия. Постоянно прави номера, не оставя никого на мира", разкрива приятелят му Жуто Паулиста от групата Самба Три. Футболистът е кръстник на сина му, а от началото на годината Жуто три пъти му е гостувал в Барселона. "Вандиньо, един от приятелите на Роналдиньо, обича да си попийва. Веднъж попрекали и заспа като пън. Роналдиньо се възползва от това и го епилира целия. Друг път пък натрупа два килима и няколко палта върху него. Вандиньо се свари", разказва, смеейки се, Жуто. Иначе Роналдиньо се прочува с номерата си още в Гремио. Там една нощ остригва нула номер всичките си съотборници. "В Барса не си позволявам такива волности. Но редовно крия джиесемите и ключовете от колите на всички", признава Роналдиньо.


3. Дрибъл между кучета


Майсторството си в дрибъла дължа на майка си и две кучета - Бала и Бомбон, казва Роналдиньо. "Той постоянно рита с животните в един басейн. Не прави това само когато вали дъжд", допълва приятелят му от Како Ешпиноза. "Роналдиньо загряваше с финтове между мебелите. Идваше уж да си говорим и, както си стоеше, изведнъж риташе топката към мен. Искаше да ме изненада, но само понякога успяваше", потвърждава майка му Мигелиня. "


4. Лунен пътешественик


Роналдиньо е и си остава един от най-големите фенове на Краля на попа Майкъл Джексън. "Ходеше облечен като него. Оттам идва и прическата му", разкрива Аугосто Байдера де Мело, който е бил лекар на халфа в школата на Гремио. "При всеки гол изпълняваше "Лунната походка" на Майкъл Джексън. Това му носеше много псувни от трибуните, защото бащите на децата от противниковите отбори трудно преживяваха неуспехите", спомня си Де Мело.


5. Жертва на рекламата


Аугусто си спомня за още един пикантен момент от престоя на носителя на "Златната топка" в Гремио. "Роналдиньо стана рекламно лице на "Найк" на 16 години. Получаваше за това по 500 долара, пари, за които неговите връстници само мечтаеха. Скоро обаче рекламите му излязоха през носа. Трябваше да ходи облечен с екипи за тенис, а това не му се нравеше. Караха го да прави странни чупки по време на мачовете. Искаха от него да си показва повече краката, а той се притесняваше, че пищялите му са смешни. Все едно сега да се разхожда с мобилен телефон и да говори с него по време на мач на Барса", разказва Де Мело. Самият футболист говори с духовитост за външния си вид. "Не съм красавец, но поне се поддържам добре. Май няма от какво да се оплача", смее се Роналдиньо.


6. Юначе с накривено калпаче


Както всички и Роналдиньо е изпитвал страхове. Майка му Мигела не спестява тези факти от биографията на бразилския ас. "Нашият квартал "Гуаруха" бе известен с църковните си шествия, а Роналдиньо изпитваше панически страх от тях. Стряскаше се от песните, статуите на светиите и облечените в червени дрехи хора. Пред мен обаче се правеше на мъж. "Мамо, излизам да ги видя", казваше синът ми, а после бягаше да се скрие зад къщата".


7. Модерният Ахил


Като дете Роналдиньо обича да се грижи за сестра си Дейша и заради нея е принуден да живее като Ахил сред момичета. За да не я изпуска от поглед, той стои с часове в двора на девическото училище "Света Тереза", където рита топка. "Веднъж го бяха хванали как се опитва да влезе в класната стая, за да види какво прави Дейша. След този случай стоеше на входа и тъпчеше с часове на едно място. Накрая леля Алмира, която пазеше портата, не издържа и дойде при мен. "Да го пусна ли?", попита тя. Аз излязох и му казах да влезе. "Искаш да станеш футболист, но ако не успееш, ще трябва да учиш". Той се съгласи и го записахме", разказва 59-годишната учителка Мария Катерина Гидоски.


8. Поспаланко


Когато не рита, Роналдиньо обича да си поспива. Прави го дори и по време на мачовете. Така бе при победата на Барселона с 1:0 над Кадис, когато халфът бе сменен и задрема на скамейката. За майка му това не е нещо ново: "Аз работех като медицинска сестра и често оставях Роналдиньо при приятелките си. Имаше едно момиче Бет, което му помагаше с математиката. Той я караше да му прави лимонада и всеки път, когато Бет се върнеше от кухнята, го сварваше да спи над учебника".

ИНКОГНИТО
В същото време плажът започва да се пълни с хора. Те не се готвят за къпане, защото сезонът все още не е започнал, а са предимно майки, извели бебетата си да подишат чист морски въздух. Или пък собственици на кучета, разхождащи домашните си любимци. Също бармани или продавачи, дошли да изпушат една цигара, преди да отворят заведенията си. Всички разпознават Роналдиньо. За него това е сигнал, че тренировката е приключила. Той отговаря на поздравите с обичайната усмивка, качва се на колата, паркирана до кея, но на мястото до шофьора. Не обича да шофира. Има книжка, но никога не я използва. Гонсалвеш запалва мотора на черното БMW Х5 и без да се бави, потегля с пълна газ към хълмовете.
ВЛЮБЕН В ПЛАЖА
Тренировките на Роналдиньо на плажа в Кастелдефелс - едно каталунско копие на Римини, намиращ се на 20 км южно от Барселона, дълго бяха считани за измислица, докато журналистите не получиха няколко снимки, направени с мобилен телефон. После Гонсалвеш в интервю за "Фоля де Сао Пауло" призна, че Роналдиньо често прибавя индивидуалните занимания на плажа към отборните тренировки в Барселона. Този навик носителят на Златната топка има още от времето, когато се възстановявал от контузия. Травмата отшумяла, но навикът останал. Роналдиньо избира винаги час, в който плажът е пуст - рано сутрин или вечер по тъмно. Освен джогинга той обича да жонглира бос по дюните, за да може да овладява топката, когато отскача неправилно. А когато е в компанията на бразилските си приятели, той опъва мрежа и набляга на джитбол или футволей, любима игра на Копакабана и другите бразилски плажове.
Понякога към него се присъединяват и други играчи на Барса, които живеят в Кастелдефелс. Като Мота, Ван Бронкхорст, Ларсон или Валдес. Дори и някои футболисти на Еспаньол, като се започне от Де ла Пеня. С течение на времето тук са живели също Роналдо, Коку, Давидс и Франк де Бур. Докато в съседния и по-баровски курорт Ситхес имаха къщи Ван Гаал, Робсън и неговият асистент по онова време Моуриньо. Естествено, и Ромарио, който въведе джитбола по каталунските плажове.
ТАЙНИЯТ СИН
Роналдиньо вече има 39 гола, отбелязани в първенството с екипа на Барса за 3 сезона. За разлика от останалите звезди на Барса, той не си е взел къща край брега на морето. Роналдиньо живее на хълма. На границата между Кастелдефелс и Гава. От там той има прекрасна гледка от чудесната къща, в която живее. Тя съвсем не е някакъв палат за милиони, както биха си помислили мнозина. Компания на Роналдиньо правят сестра му Дейзи, която му е и мениджър, братовчед му Тиаго, който му е личен шофьор, братовчедката Ауреа и естествено, истинският лидер на фамилията мама Мигелиня. Измъчван от носталгия, докато се аклиматизира към живота в Каталуня, Роналдиньо често се връщаше в Порто Алегре при по-големия си брат Роберто, който управлява компанията за недвижими имоти, създадена с парите на Рони.
Миналата есен бразилецът изненада всички, защото, без да има никакви слухове, призна, че има син от една кратка връзка с бразилска балерина. Малкият е само на годинка и се казва Жоао, като бащата на Роналдиньо (починал през 1989 г. в басейна на къщата, купена с парите на по-големия му брат). Малкият живее в Бразилия с майка си. Други връзки на звездата не са известни. Със сигурност той не живее като отшелник, но в публичните си изяви засега е соло.
ЖИВОТ КАТО ШАМПИОН
Обича да спи по всяко време на деня. Което не му пречи да става рано, за да тренира на плажа. Роналдиньо е непоправимо разсеян. Много пъти е закъснявал за самолета на Барселона, защото си е забравял паспорта. В момента към него е прикрепен специален човек от клуба, за да му помага да избягва подобни инциденти.
Обикновено се събужда към 9 часа. Закусва само портокалов сок и спокойно се отправя към "Ноу Камп" за тренировка. Заниманието му приключва половин час след като останалите са се прибрали в съблекалнята. Той остава на терена, за да преговори своите магии с топката. После се отдава на дълъг масаж. В живота Рони е същият симпатичен младеж, както изглежда от екрана. Всички го обичат. От продавачите в магазина на Барса до треньорите по физическата подготовка, всеки иска да каже по една добра дума за Роналдиньо. Всички го описват като чудесен характер.
Роналдиньо се връща у дома към 15,00 ч. Той яде винаги месо. Любимото му ястие са мръвки на скара с много майонезен сос, след това идва обичайната сиеста.
Излиза често по заведения в града. Любимите му ресторанти са "Ел Пирата" и "Ла Канаста" в Кастелдефелс, "Барса де Саламанка" и "Вента" в "Тибидабо" (б.р. - известен лунапарк). Не се лишава и от дискотека, където често танцува с маска на лицето и шапка на главата, за да не го разпознаят. Но този трик рядко издържа повече от 10 минути.
РЕКЛАМИТЕ
Вкъщи винаги го очаква доня Мигелиня, която контролира всичко с много любов, но и с твърда ръка, когато се налага. Роналдиньо всъщност е едно мамино синче, макар вече пораснало. Дори когато го канят за рекламно лице, звездата на Барса не се отделя от майка си. Както в рекламата на чипса "Доритос", в която той изтичва преди мача до мястото на мама Мигелиня на трибуните, за да й даде да опита от хрупкавото лакомство. След което тя заповядва с усмивка на сина си: "А сега върви на работа!"



Тагове:   Школо,


Гласувай:
0



1. анонимен - ronaldinho nomer 1
20.02.2007 10:53
ronaldinho e 4ydesen vav vsqko edno otno6enie ..... nqma kakvo da govorim Roni e nomer 1
цитирай
2. анонимен - roni
20.02.2007 10:56
roni e nomer 1 v qeliq svqt, makar 4e Zlatnata topka za 2006 godina q vze gologlaviqt tap Kanavaro
цитирай
3. анонимен - roni bomboni
20.02.2007 10:59
za ronaldinho --prosto nqmam dymi---4ydesen 4ovek,fytbolist,li4nost
цитирай
4. анонимен - az i toi
26.02.2007 12:14
s mow lqbim fytbolist imame mnogo ob6i ne6ta
цитирай
5. анонимен - Koi sega eN1-Ronaldinho estestveno
20.03.2007 21:03
Ronaldinho e mnogo simpatichen i ima strashno charovna usmivka syshto taka toi e nai-dobriqt futbolist v sveta ima chudesna tehnika pokazva golqmo maistorstvo golqm tehnik e a be vyobshte vyv vsqko edno otnoshenie toi e N1
цитирай
6. анонимен - replica omega speedmaster watches bycle
31.03.2012 23:42
<a href="http://yourreplicawatches.net/brand/Vacheron+Constantin/">Vacheron Constantin Replica Watches - sub mariner replica rollex mens watches</a>
http://yourreplicawatches.net/brand/Van+Cleef/ - Van Cleef Replica Watches - replica bape g shock watches
<a href="http://yourreplicawatches.net/">chopard replicas watches</a>
http://yourreplicawatches.net/ - can watches replica reviews
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gotika
Категория: Спорт
Прочетен: 80490
Постинги: 9
Коментари: 38
Гласове: 66
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930